5,5 dl vand
12 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. honning el. sukker
3 dl havregryn
7 dl mel (f.eks. 3,5 dl hvedemel og 3,5 dl speltmel)
Vand, gær og salt røres samme. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt med en grydeske eller med en elmixer med kødkroge.
Dejen skal være lidt tyndere en tyggegummi.
Det kan være nøvendigt at tilføje lidt ekstra mel, alt efter hvilken type mel man vælger at bruge.
Stil dejen i køleskabet natten over.
Om morgenen:
Tænd ovene på 225 grader.
Når ovenen er varm fordeles dejen på en rist med bagepapir. Dejen ligges på med skeer da den er for klæg til at man kan forme den med fingrene.
Bollerne kan evt. drysses med sesamfrø, birkes eller hva man nu har lyst til.
Bollerne kommes i ovenen i ca. 15 min.
Og så er der friskbagte morgenboller - velbekomme og go' søndag:-)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Ingen kommentarer:
Send en kommentar